2011. november 10., csütörtök

A Google valóban komolyan gondolja az NFC-t

Számos NFC-s pilot fut a világban, de mindközül a jövő szempontjából legérdekesebb a Google Wallet. Bár már többször foglalkoztunk a programmal (itt, itt és itt) olyan változások történnek benne, amik mellett nem mehetünk el szó nélkül.
Megítélésünk szerint október hónapban megtörtént az áttörés már, ami a GW jövőbeni sikerét illeti. Az NFC-vel kapcsolatban rendre abba az ellenérvbe botlik az ember, hogy „nincs elég elfogadóhely, vagy hogy „nincs elég telefon”. Úgy néz ki, hogy ezt a problémát sikerült a keresőóriásnak kiiktatnia, és az elfogadóhelyek számát olyan szintre emelnie, ami már a komolyan veendő kategória. Ennek első lépése volt, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában több mint 900 bolttal rendelkező American Eagle Outfitters csatlakozott a GW programjához. A ruházati termékeket és kiegészítőket árusító AE Los Angeles-i, San Francisco-i, Chicago-i, Washington-i és New York-i üzleteiben október eleje óta lehet NFC-s mobillal fizetni, mobillal érvényesíteni a kapcsolódó kedvezményeket, illetve csatlakozni a bolthálózat hűségprogramjához.

Annak érdekében, hogy a vásárlók megismerjék az új fizetési megoldását, az AE Time Square-en található, a cég zászlóshajójának számító üzletben október 31-ig a Google szakembereivel minden érdeklődőt személyesen vezetnek végig a vásárlási folyamaton egy ott kapott Nexus S telefon segítségével. A telefonon 10$ értékű ajándékutalvány van, amit naponta megújuló további kedvezményes ajánlatok egészítenek ki. Emellett a Google Wallet-ot használó vásárlók 15% kedvezményben is részesülnek a vásárlás teljes értékéből. A Tapping Spree elnevezésű gyakorlati bemutató tehát hatalmas kedvezményt biztosít cserébe azért, hogy a felhasználó felfedezze a mobilfizetés és mobilvásárlás nyújtotta újszerű élményt.


A GW teljesen kompatibilis az AE Aereward$ nevű hűségprogramjával, és lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy műanyagkártyájukat sutba dobva egyetlen érintéssel megszerezzék a vásárlások után járó hűségpontokat. Emellett mind az ajándékkártyákat (ajándék vásárlási utalványokat), mind pedig a különleges ajánlatokat kezelni tudja az alkalmazás.
Az American Eagle lépését aztán október közepén üzlethálózatok egész sora követte. Az elmúlt hetekben csatlakozott a GW-hez a The Container Store, a Foot Locker, a Guess, a Jamba Juice, az általunk nemrég említett Macy’s, az OfficeMax és a Toys’R’Us. Mindez a Google arra késztette, hogy bizonyos frissítéseket hajtsanak végre a szolgáltatásban. Az applikációban kialakítottak egy új ún. „Featured Offers” szekciót, ami további exkluzív kedvezményeket ad a Google Wallet felhasználók számára. Emellett tovább finomították a tranzakciókkal kapcsolatban elérhető részleteket a Google prepaid kártyás felhasználók számára. Így a valós idejű tranzakciós adatok (pl. kereskedő neve, helye, vásárlási érték, vásárlás ideje stb.) egyetlen kattintással elérhetővé és visszakereshetővé váltak számukra is.

Mindehhez vegyük hozzá, hogy a Google és a Samsung által közösen bejelentette az új Galaxy Nexus - amely novembertől lesz elérhető – már az Android legújabb verzióját futtatja, ami azt jelenti, hogy alapból benne van a pénztárca alkalmazás és az NFC chip. Ezeket a lépéseket nézve nem merészség kijelenteni, hogy a Google elkötelezte magát az NFC-s mobilfizetés mellett.

Fényképek: http://www.youtube.com/user/Google   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése